Tjuvholmen, Bolette Brygge 1

Arkitekt:
Arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb AS
Sted:
Oslo, Norway
Bygningstype/størrelse:
Apartments/Business/restaurant, 2750m2
Oppdragsgiver:
AS Selvaagbygg/Aspelin Ramm gruppen
Periode:
2007

Nærheten til sjøen og tomtens robuste historie danner grunnlaget for vår formgivning. Bebyggelsen på Tjuvholmen løfter dokken frem som et viktig byrom og et industrihistorisk element – til påminnelse om tidligere aktiviteter og til berikelse for den nye bydelen.

Betraktningene de gjorde om stedet og forholdet til dokken da de tegnet Stranden på Aker Brygge, er fortsatt gyldige. Det nye hjørnebygget Hus 25 fungerer, sammen med Stranden, som en portal til dokken og bidrar til å forsterke dette historiske byrommet. Byggene spiller sammen, idet de har et slektskap i proporsjoner og robust og varig materialbruk. Håndbanket tegl, lakkert stål og oljet tre understreker samspillet.

Hus 25 er spesielt fordi det forholder seg til ulike situasjoner samtidig: dokkens rom, fjordens rom, gårdsrommet og de store åpningene i kvartalet. Dette gir boliger med uvanlige kvaliteter og stor variasjon i romforløp og lys- og siktforhold.

Hovedadkomsten er fra dokksiden via en tre etasjer høy portal.

Enkelte leiligheter har adkomst over egen bro med sikt ned i dokken. Flere boliger har tre fasader, og alle har sjøutsikt.

Håndbanket tegl i spesialfarget mørtel er kvartalets varmende ytterfrakk.